Om Burntwood

Teknik

Brændt træ er et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ. Det er en imprægneringsmetode, som har været benyttet helt tilbage til vikingetiden, og som senere er blevet forfinet i den japanske bygningskultur.

Når de øverste millimeter af træet forkulles, brændes sukkerstofferne i træet samtidig, så de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Der anvendes ikke kemiske stoffer til imprægneringen, da det er træets egne stoffer, som gennem brændingen beskytter overfladen – en overflade, der er både smuk og ekstremt vejrbestandig.

Ved et valg af BurntWood som facademateriale vil man opleve nuancer, der varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert bræt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves både mat og skinnende.

BurntWood er en imprægneringsmetode, der har sine rødder solidt plantet i historien, men som samtidig er et moderne svar på nutidens krav om at byggeriet skal være bæredygtigt.

Hvem er vi?

“BurntWood” består af en gruppe ihærdige ildsjæle, der ønsker at bidrage til at finde nye bæredygtige løsninger til byggesektoren. Vi har en fælles ambition om at kunne levere moderne, utraditionelle svar på nutidens krav til bæredygtigt byggeri. Vi tror på, at lavteknologiske løsninger kan have højteknologiske kvaliteter, der kan bidrage til at gøre verden mere bæredygtig. Vi er stolte af, at vores produktion er i Danmark. Vi har to forskellige fabrikker, som begge ligger i Aarhus-området. På den ene har vi en maskine, som kan burntwood-behandle brædder. På den anden fabrik har vi en maskine, som kan burntwood-behandle facade-spån samt elementerne til BurntWood ReUse. Produktionen af BurntWood ReUse laves i samarbejde med Comeback Woodshop, som er en virksomhed, der hjælper unge ind på arbejdsmarkedet.

Garanti og holdbarhed

Vi giver samme garanti som andre træfacadeleverandører. Find resultatet af vores aldringstest under data. BurntWood har en forventet levetid på 50 år ved korrekt montering.

Patinering

Træ patinerer forskelligt og fortæller derfor altid en unik historie. “Wabi Sabi” er det japanske navn for måden, “BurntWood” patinerer på. Det er det poetiske argument for at se det smukke i aldring. At ældes med ynde på en naturlig måde frem for det unaturlige, hvor man tilsætter gift og kemikalier for at få noget til at se yngre ud. Ved at vælge BurntWood får man derfor en unik og vedligeholdelsesfri facade, som bliver sølvfarvet med tiden. Det er muligt at tilkøbe sort primer ved os, hvis man efter en årrække vil have det sorte look tilbage.

Se også gerne denne video og få indblik i hvad Burntwood og BurntWood ReUse kan:

Samarbejdspartnere

Vi har et samarbejdet med Comeback Woodshop om at lave vores BurntWood ReUse produkt. Vi har valgt dette samarbejde, fordi Comeback Woodshop hjælper unge mennesker, som er på kanten af arbejdsmarkedet med at få en ny start på arbejdslivet ved at give dem noget at stå op til.

Da alle vores handler kører igennem byggemarkeder samarbejder vi med alle, også dit. 

Som noget nyt er vi begyndt at sælge online. Igennem GreenDozer sælger vi vores meget grønne og bæredygtige produkt BurntWood ReUse, som I kan læse mere om under fanen BurntWood ReUse. Hvis I ønsker at købe igennem GreenDozer, kan I finde flere informationer ved at klikke på følgende link. https://greendozer.com/burntwood.