Om Burntwood

Teknik

Brændt træ er et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ. Det er en imprægneringsmetode, som har været benyttet helt tilbage til vikingetiden, og som senere er blevet forfinet i den japanske bygningskultur.

Når de øverste millimeter af træet forkulles, brændes sukkerstofferne i træet samtidig, så de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Der anvendes ikke kemiske stoffer til imprægneringen, da det er træets egne stoffer, som gennem brændingen beskytter overfladen – en overflade, der er både smuk og ekstremt vejrbestandig.

Ved et valg af BurntWood som facademateriale vil man opleve nuancer, der varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert bræt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves både mat og skinnende.

BurntWood er en imprægneringsmetode, der har sine rødder solidt plantet i historien, men som samtidig er et moderne svar på nutidens krav om bæredygtigt byggeri.

Hvem er vi?

“BurntWood” består af en gruppe ihærdige ildsjæle, der ønsker at bidrage til at finde nye bæredygtige løsninger til byggesektoren. Vi har en fælles ambition om at kunne levere moderne, utraditionelle svar på nutidens krav til bæredygtigt byggeri. Vi tror på, at lavteknologiske løsninger kan have højteknologiske kvaliteter, der kan bidrage til at gøre verden mere bæredygtig. Vi er alle uddannet inden for byggefeltet og arbejder til dagligt som henholdsvis tømrer, bygningskonstruktør og arkitekt.

Garanti og holdbarhed

Vi giver samme garanti som andre træfacadeleverandører. Find resultatet af vores aldringstest under data. BurntWood har en forventet levetid på 50 år ved korrekt montering.

Patinering

Træ patinerer forskelligt og fortæller derfor altid en unik historie. “Wabi Sabi” er det japanske navn for måden, “BurntWood” patinerer på. Det er det poetiske argument for at se det smukke i aldring. At ældes med ynde på en naturlig måde frem for det unaturlige, hvor man tilsætter gift og kemikalier for at få noget til at se yngre ud. Ved at vælge BurntWood får man derfor en unik og vedligeholdelsesfri facade, som bliver sølvfarvet med tiden. Det er muligt at tilkøbe sort primer ved os, hvis man efter en årrække vil have det sorte look tilbage.

Se også gerne denne video og få indblik i hvad Burntwood og ReWood kan: