FAQ

Praktisk information. 

Under montering gælder samme processer som ved malet træ. Det vil sige, at når man har kortet træet af i længden eller bredden, brænder man efter og primer i stedet for at male.
Hvis facaden bliver udsat for graffiti, kan man brænde det væk og prime efterfølgende.
Kort sagt maler man med ild.

Hvor lang levetid har træet, når det har fået den brændte overfladebehandling?

BurntWood har en forventet levetid på op til 50 år, men i praksis har man fundet eksemplarer af brændte egestolper, som stammer helt tilbage fra vikingetiden. Den brændte overflade giver både træet et smukt udseende og en lang levetid.

Smitter den brændte overflade af?

Vi giver træet en primer, som sikrer, at overfladen kun smitter meget lidt af.

Efter montering anbefaler vi at give facaden BurntWood linoliebaseret primer for at lukke huller efter montering. BurntWood primer kan sprøjtes på og fås med og uden pigment. Vær dog opmærksom på, at vi ved brug af vores klasse 1 brandimprægnering (B-s1-d0) ikke også kan gøre brug af vores oliebaserede primer, men derimod vores vandbaserede primer. Konsekvensen heraf vil være, at træet smitter lidt af.

Hvilken garanti giver I?

Vi giver samme garanti som andre træfacadeleverandører. Find resultatet af vores aldringstest under data. BurntWood har en forventet levetid på 50 år ved korrekt montering.

Patinering og evt. efterbehandling

Træ patinerer forskelligt og fortæller derfor altid en unik historie. “Wabi Sabi” er det japanske navn for måden, BurntWood patinerer på. Det er det poetiske argument for at se det smukke i aldring. At ældes med ynde på en naturlig måde frem for det unaturlige, hvor man tilsætter gift og kemikalier for at få noget til at se yngre ud. Ved at vælge BurntWood får man derfor en unik og vedligholdelsesfri facade, som bliver sølvfarvet med tiden. Det er muligt at tilkøbe sort primer ved os, hvis man efter en årrække vil have det sorte look tilbage.

Hvordan brændes træet?

I vores specialbyggede ovn, har vi lavet en anordning, hvor vi bruger minimum af gas. Vi foretrækker at “lade træet brænde af sig selv”. Vi bruger mellem 80 og 110 gram gas pr m2. Til sammenligning bruger man ca 1000 gram gas pr m2, hvis man vælger at bruge en tagpapbrænder.

Hvordan monteres træet?

BurntWood-beklædningen monteres med søm eller skruer. Vi kan levere sorte søm, så de ikke ses så let på den færdige facade.

Hvorfor er det bedre for miljøet at bruge BurntWood frem for  trykimprægneret træ?

Vi bruger ingen kemikalier. Når de øverste millimeter af træet forkulles, så brændes sukkerstofferne i træet samtidig. Det betyder, at de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Samtidig fordamper en stor mængde vand fra træet, og overfladen lukker sig, så der ikke kan trænge vand ind i træet. Det giver en overflade, der er både smuk og ekstremt vejrbestandig.

Hvor lang tids levering er der på BurntWood?

Der er normalt en leveringstid på 3-6 uger. Leveringstid kan variere ved større leverancer eller særlige ønsker.

Vi har dog altid 1000m2 BurntWood ReUse på lager. Hver gang vi kommer under 2000 m2, producerer vi igen.