BurntWood

NewWood

Ved at vælge BurntWood som facademateriale vil der kunne opleves nuancer, som varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert bræt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves som både mat og skinnende.

Metode

BurntWood laves på samme måde som den gamle japanske forarbejdningsmetode SHOU SUGI BAN. 

Metoden går ud på, at det øverste lag træ brændes, hvilket ikke blot giver træet en smuk og unik overflade, men også gør, at træets sukkerstoffer og veddet, som holder på vandet, bliver fjernet. Det giver træet en mere beskyttet overflade, da mikroorganismerne så ikke har noget at leve af, og derfor ikke kan danne råd. Imprægneringsmetoden gør således, at træet får en længere levetid samt bliver vedligeholdelsesfrit helt uden brug af kemi.

BurntWood har en forventet levetid på op til 50 år, men i praksis har man fundet eksemplarer af brændte egestolper, som stammer helt tilbage fra vikingetiden. 

For at give træet endnu et beskyttende lag og sørge for, at træet ikke smitter voldsomt af efter brændingen, imprægnerer vi træet med en vandbaseret primer for at holde klasse2 ved salg. Efter montering anbefaler vi at give facaden BurntWood linoliebaseret primer for at lukke huller efter montering. BurntWood primer kan sprøjtes på og fås med og uden pigment. Vær dog opmærksom på, at vi ved brug af vores klasse 1 brandimprægnering (B-s1-d0) ikke også kan gøre brug af vores oliebaserede primer, men derimod vores vandbaserede primer. Konsekvensen heraf vil være, at træet smitter lidt af.

Patinering

Træ patinerer forskelligt og fortæller derfor altid en unik historie. “Wabi Sabi” er det japanske navn for måden, BurntWood patinerer på. Det er det poetiske argument for at se det smukke i aldring. At ældes med ynde på en naturlig måde frem for det unaturlige, hvor man tilsætter gift og kemikalier for at få noget til at se yngre ud. Ved at vælge BurntWood får man derfor en unik og vedligeholdelsesfri facade, som med tiden bliver sølvfarvet. Hvis man efter en årrække gerne vil have det sorte look tilbage, er det muligt at tilkøbe sort primer. Som en del af patineringen kan der forekomme afskalninger. Disse har ikke indflydelse på holdbarheden, da varmebehandlingen trænger længere ind i træet.

Bæredygtighed

Udover at BurntWood er en giftfri facade, så benytter vi FSC og PEFC-mærket træ. Det betyder, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er det en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn.

I vores specialbyggede ovn bruger vi mellem 40 og 80 gram gas pr. m2. Til sammenligning bruger man ca. 1 kg gas pr. m2, hvis man vælger at bruge en tagpapbrænder. Det er vigtigt at få EPD fra producenterne, så man er sikker på, at tallene stemmer overens med virkeligheden.

Bestillingsguide
“Ingen salg til private”

Følgende skal inkluderes i din bestilling. kopier gerne teksten over i din email og udfyld specifikationerne for hvert enkelt emne:

Dimension: fx. 25 mm x 150 mm
Længde: fx. 420 cm 
Træsort: fx. fyr
Total kvadratmeter (Husk at medregne spild): 
Ønskes sorte burntwood-søm: Ja/NejØnskes flere typer af profiler, gentages teksten med den anden dimension. Dette gælder også, hvis du ønsker at tilkøbe brædder til rundt om vinduer og døre.