BurntWood

NewWood

Ved et valg af BurntWood som facademateriale vil man opleve nuancer, der varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert bræt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves som både mat og skinnende.

Metode

BurntWood laves som den urgamle japanske forarbejdningsmetode SHOU SUGI BAN, hvor overfladen af træet bliver brændt og dermed giver træet en levetid på op til 50 år. Teknikken blev også brugt af vikingerne her i Skandinavien, og der findes stadig eksempler på brændte egetræsstolper fra vikingetiden i dag.

Metoden går ud på, at det øverste lag træ brændes, hvilket ikke blot giver træet en smuk og unik overflade, men også gør det umuligt for mikroorganismer at leve i det og dermed danne råd. Imprægneringsmetoden gør, at træet bliver vedligeholdelsesfrit helt uden brug af kemi, hvis man kan acceptere patina.

Vær opmærksom på, at vi ved brug af vores klasse 1 brandimprægnering (B-s1-d0) ikke også kan gøre brug af vores oliebaserede primer, men derimod vores vandbaserede primer. Konsekvensen heraf, vil være at træet i mindre grad kan smitte af.

Patinering

“Wabi Sabi” er det japanske navn for måden, BurntWood patinerer på. Det er det poetiske argument for at se det smukke i aldring. At ældes med ynde på en naturlig måde frem for det unaturlige, hvor man tilsætter gift og kemikalier for at få noget til at se yngre ud. Ved at vælge BurntWood får man derfor en unik og vedligeholdelsesfri facade. som bliver sølvfarvet med tiden. Det er muligt at tilkøbe sort primer ved os, hvis man efter en årrække vil have det sorte look tilbage.

Bæredygtighed

Udover at BurntWood er en giftfri facade, så benytter vi FSC og PEFC-mærket træ. Det betyder, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er det en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn.

I vores specialbyggede ovn bruger vi mellem 80 og 110 gram gas pr m2. Til sammenligning bruger man ca 1000 gram gas pr m2, hvis man vælger at bruge en tagpapbrænder

Bestillingsguide
“Ingen salg til private”

Følgende skal inkluderes i din bestilling. kopier gerne teksten over i din email og udfyld specifikationerne for hvert enkelt emne:

Dimension: fx. 25 mm x 150 mm
Længde: fx. 420 cm 
Træsort: fx. fyr
Total kvadratmeter (Husk at medregne spild): 
Ønskes sorte burntwood-søm: Ja/NejØnskes flere typer af profiler, gentages teksten med den anden dimension. Dette gælder også, hvis du ønsker at tilkøbe brædder til rundt om vinduer og døre.