FAQ

Hvor lang levetid har træet når det har fået den brændte overflade?

Brændt træ skulle kunne holde op i til 80 år – men i praksis har man fundet eksemplarer af brændte egestolper som stammer helt tilbage fra vikingetiden. Den brændte overflade giver både et smukt udseende og en lang levetid.

 

Smitter den brændte overflade af?

Vi giver træet en primer, som sikrer at overfladen kun smitter meget lidt af.

 

Hvilken garanti giver i?

Det er umuligt af give garantier på levende materialer – til gengæld giver vi fuld garanti for at du får en unik træfacade, og at vi altid gør os umage for at levere det bedst mulige produkt. Træ vil patinere forskelligt og fortæller derfor altid en unik historie. Dette gælder også træ fra Burntwood.

 

Er det alle typer brædder der kan brændes?

Næsten. Det der særligt kan have indflydelse på om det er fornuftigt at brænde træet, er om brædderne har profilering eller ej. Ved profilerede brædder er det svært at foretage en hård afbrænding af træet som når helt ind i profileringen, men ønsker man kun en lettere brændt overflade kan det godt lade sig gøre.

 

Hvor kommer træet fra?

Vi forsøger altid at skaffe træet fra lokale savværker så vi minimerer træets rejsetid og samtidig støtter den lokale skovdrift. Vi tror på kort rejsetid og lang levetid.

 

Hvordan brændes træet?

Vi har lavet en anordning hvor vi bruger minimum af gas. Vi foretrækker at “lade træet brænde af sig selv”.

 

Hvordan monteres træet?

Med søm eller skruer. Vi kan levere sorte søm, så de ikke ses så let på den færdige facade

 

Hvorfor er det bedre end trykimprægneret træ?

Vi bruger ingen kemikalier. Når de øverste millimeter af træet forkulles, så brændes sukkerstofferne i træet samtidig. Det betyder at de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Samtidig fordamper en stor mængde vand fra træet, og overfladen lukker sig, så der ikke kan trænge vand ind i træet. Det giver en overflade, der er både smuk og ekstremt vejrbestandig.

 

Hvordan efterbehandles det brændte træ?

Umiddelbart efter træet er blevet brændt, påføres en olie eller en primer, som får den brændte overflade til at lukke sig sammen om træet.

 

Hvor lang tid levering er der på brændt træ?

Der er normalt en leveringstid på 3-6 uger. Leveringstid kan variere ved større leverancer eller særlige ønsker.