Om Burntwood

Teknik

Brændt træ er et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ. Det er en imprægneringsmetode, som har været benyttet helt tilbage til vikingetiden, og som senere er blevet forfinet i den Japanske bygningskultur.

Når de øverste millimeter af træet forkulles, så brændes sukkerstofferne i træet samtidig, så de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Der anvendes ikke kemiske stoffer til imprægneringen, da det er træets egne stoffer, som gennem brændingen beskytter overfladen – en overflade, der er både smuk og ekstremt vejrbestandig.

Ved et valg af “brændt træ” som facademateriale vil man opleve nuancer der varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert brædt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves både mat og skinnende.

“Brændt træ” er en imprægneringsmetode der har sine rødder solidt plantet i historien, men som samtidig er et moderne svar på nutidens krav om bæredygtigt byggeri.

 

Hvem er vi?

“Burntwood” består af en gruppe ihærdige ildsjæle, der ønsker at bidrage til at finde nye bæredygtige løsninger til byggesektoren. Vi har en fælles ambition om at kunne levere moderne, utraditionelle svar på nutidens krav til bæredygtig byggeri. Vi tror på, at lavteknologiske løsninger kan have højteknologiske kvaliteter, der kan bidrage til at gøre verden mere bæredygtig. Vi er alle uddannet inden for byggefeltet, og arbejder til dagligt som henholdvis tømrer, bygningskonstruktør og arkitekt.

Firmaet ejes og ledes af ØkoTømrer.dk APS, ved Anders Mølgaard. CVR: 38938142

 

Garanti

Naturlige materialer ældes forskelligt over tid, og vil se vidt forskellige ud efter 5, 10, 20 og 30 år. Træ patinerer forskelligt og fortæller derfor altid en unik historie. Dette gælder også brændt træ fra Burntwood, og af denne grund kan vi ikke give garanti – til gengæld giver vi fuld garanti for, at I får en unik træfacade og, at vi altid gør os umage for at levere det bedst mulige resultat.